вторник, 14 август 2012 г.

Августовско Кара Дере, 6-10 Август

     И този път имаше детско творчество, заразително дори за големите. Беше пропуск, че не се поддадох на тази вълна от креативност. Красивите камъчета се  превръщаха в картини и образи под старанието на погълнатите момичета. След това всички получихме подаръци за спомен от тази морска ваканция. 


    Лагерът опънахме на плажа. Първите два дни морето беше прозрачно и гладко. Следващите дни морето се развълнува дотолкова, че в следобедите вълните облизваха по-близките крака на шатрата ни. играехме и лудувахме с вълните. Поваляха ме с лекота на прибоя и ме търкаляха по камъчетата.  
     Феликс, единсвения мъж в компанията, готвеше всеки път различни ястия, булгур със зеленчуков сос, спагети, леща, картофена супа, дори кекс на водна баня. Пиехме кафе, мате и червено вино, и всеки ден разрязвахме по една диня. Всеки ден при нас идваха Катя и Дима, приятелки на Дияна. Веса и в най-големите горещини стоеше под жаркото слънце. Вечер, когато светнеше в палатката с фенера, тя грееше като приказна къщичка в мрака. 




     Този път Дара и Вихра имаха за другарче Лея. Когато не рисуваха камъчета, се гмуркаха в морето, играеха на Jugle speed или карти Uno, развяваха цветни шалове по вятъра, гостуваха си по палатките, търсеха съкровища по плажа, нижеха гривнички и висулки от миди и рапани.



  Имаше топли разговори, вкусни ястия, много красота, вятър, море и слънце.


Няма коментари:

Публикуване на коментар