вторник, 15 септември 2015 г.

Здравей Тасос!

Желанието да сме заедно на море с децата ни отведе на Тасос. Този път и Йони е с нас за радост на момичетата. Така че колата е пълна до горе с покъщина, сакове, плувни екипи и храна. По изгрев хванахме първия ферибот. На Пефкари вече имаше голяма компания от приятели. Разпънахме палатката. Една кола и една палатка ни побират, макар и в разширен състав. 
Понякога ходим да плуваме на съседни, недалечни плажове, но по-често сме на нашия плаж. 
Боромир се събра с децата и по цял ден играеше в къмпинга и на плажа, строи и копае замъци, прави къщи в розмариновите храсти, трупа "бомби" (маслини и шишарки), плува, събира съкровища - миди и морски черупки, капачки от бира. 
Момичетата четат, разхождат се, гмуркат се и вадят скъпоценности от дъното. 
Пламен снима под водата и прави нови открития за нас от подводния свят. Видях много октоподи, дупки на октоподи с мидички на входа, риби, големи риби, ята риби, все едно плуваш сред дъжд от риби, светещи риби, различни риби спотаени в сенките под камъните.

До нашата палатка Дани неспирно рисува по камъчета.

Един ден подкарах колелото до Лименария, за да потърся ветроходната яхта, на която щях да плавам до Черно море.
Същата яхта ни повози с децата. Капитанът ни взе от залива, в който плувахме на обратен курс до Лименария. Тогава видяхме и морена - дълга, змиевидна, пъстра, с остри зъби. 

Вечер Пламен  правеше вкусна риба на скара и сварени скариди , често ядяхме гируси и топки сладолед. Изпращахме залеза в морето от съседни плажове или просто оставахме на плажа до след залез. Пред къмпинга на плажа се очертаваше островърхия силует на планината на Атон. 

Имаше вечери, в които момичетата ходеха да спят на плажа. Разходиха се до водопадите и скачаха на гьола. Дните се нижеха слънчеви и топли, с много плуване и гмуркане. 

 трите дружки
 малкият принц
 Дива на сянка, този път гонеше пръчките във водата.
  Манастирът е на отсрещния бряг.
 Chill out бар на плажа и творечският кът на Дани
 домът ни на Тасос
 жабчета в лодка
 звезди от морското дъно
 октоподи

Няма коментари:

Публикуване на коментар